21 Mayıs 2015 Perşembe

Android Programlama- Mesaj Gelen veya Giden Kutusuna Erişim - (Android Programming - Access to Inbox or Sendbox)

Android işletim sistemli mobilinize bir uygulama yazarken uygulama içinde cihazın inbox (gelen mesaj kutusu) ya da sendbox (gönderilen mesaj kutusu)'na erişim ihtiyacı duyabilirsiniz. Burada öncelikle AndroidManifest.xml dosyasında gerekli izni belirlemeniz gerekmektedir. O izinler şöyledir:



Daha sonra java kodlarını yazdığınız bölümde aşağıdaki işlemleri gerçekleştirmelisiniz. Aşağıdaki işlemlerin çok yeni sürümlü Android cihazlarında çalışıp çalışmadığını test etmedim fakat LG G3 Beat telefonumda inbox ve sendbox uzantıları farklı dizinler olarak gerçekleştirilmiş.


Burada mesajlara erişerek mesajın içeriğini ve gönderici-alıcı numarasını ekrana yazdırmayı gösterdim. Dikkat ederseniz kullanıcı kimliğine dair sadece numara bilgisine ulaşılıyor. Eğer o kullanıcının telefon rehberinde kayıt edildiği ismi de göstermek isteseydik AndroidManifest.xml dosyasında rehbere okuma erişimi isteyecek ve işlemleri farklı şekilde gerçekleştirecektik.
Not: 2. ve 4. satırlardan herhangi biri tercih edilmelidir. Inbox erişimi ise 2. satır olmalı, sendbox erişimi ise 4. satırı kullanmalısınız. Resimde de elimden geldiğince açıklamalarda bulundum. Kolay gelsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder